Välillä täytyy katsoa kauas ja ajatella isosti

Päivitin yritykseni liiketoimintasuunnitelman. Suunnitelma konkretisoitui yhteen powerpoint -kuvaan tunnissa. Ihan näin nopeasti ajatus ei olisi kiteytynyt, ellei asia olisi prosessoitunut mielessä jo pitkään – nyt oli helppo tiivistää ajatukset ja ”tulostaa” ne kuvaksi. Muutos siihen, mistä reilut kahdeksan vuotta sitten tuoreena yrittäjänä lähdin liikkeelle, on merkittävä. On aika luopua, jotta voi saada jotain uutta tilalle.

Muutos kertoo asiakkuuksien kehittymisestä ja asiakkaiden tarpeiden muutoksista. Sen lisäksi se kertoo oman itsensä kuulemisesta. Miten voisin hyödyntää osaamistani ja kokemustani parhaalla mahdollisella tavalla asiakasorganisaatioiden hyödyksi. Minkälaiset tukemani hankkeet ovat tuoneet merkittävintä lisäarvoa organisaatioiden toimintaan. Mitä niistä on voinut oppia. Minkälaisille asioille oma yrittäjäsydän sykkii.

On äärimmäisen tärkeää välillä pysähtyä, katsoa kauas ja ajatella isosti. Ja vaikka ajatukset saattavat aluksi hiukan hirvittää, ei pidä luovuttaa – ei ainakaan ennen kuin on asiaa riittävästi pohtinut. Noissa pohdinnoissa omien ajatusten sparraaminen luotettavan kollegayrittäjän kanssa on kultaakin kalliimpaa. Keskustelut avaavat uusia näkökulmia, kyseenalaistavat, kannustavat, rohkaisevat. Auttavat kiteyttämään olennaisen ja nostamaan katseen rohkeasti taivaanrantaan, kohti uutta.

Muutos tulee ilman muuta näkyväksi myös täällä www-sivuilla syksyn aikana – kannattaa siis pysyä kuulolla 😊.